Laiptų Karkasai


Laiptų karkasai dažniausiai būna šių tipų: betoniniai, metaliniai arba mediniai. Palemono laiptai siūlo šiuos laiptų karkasų tipus:

1. Populiariausias variantas, metalinė centrinė laiptasija lygiu dugnu. Kaina 1300 eur~

Centrinės laiptasijos dažniausiai daromos iš 3 arba 4mm metalo skardos, pagal iš anksto parengtą cnc projektą. Visas laiptų karkaso virinimas vyksta iš vidaus, todėl išorinių virinimo siūlių nesimato. Tarpai špakliuojasi metalo špakliumi, vėliau gruntuojama. Per vidurį pakopos yra įvirinima metalo plokštelė, į juos įsisuka 10x40mm varžtai, kurie susitvirtina su veržlė. Ant tų varžtų yra montuojamos pakopos. Pakopas montuoti reikia išgręžiant skylę 12mm~ užpildant skylę ankerinę mase ir mauti ant varžto. Pakopa gražiai atsistoja ant metalo, ir jokių tvirtinimo vietų nesimato. Šis montavimo būdas yra tvirtas ir patikimas, jeigu žaliavos kokybiškos, tuomet pakopą nusimontuos jau tik gabalais. laiptu sija

Taip pat centrinės laiptasijos gali būti ir glaustos prie sienos, tačiau tuomet pati sija turi būti platesnė, jos plotis turi būti apie 35cm~ (įprastinis plotas 90cm pakopai -25cm). Toks variantas reikalauja daugiau metalo, todėl jo įprastinė kaina apie 1500 eurų~.

laiptu karkasas
Laiptų sija gali būti ne tik tiesiu dugnu. Galimas variantas lenktu dugnu, tokio varianto kaina 1400 eurų~
laiptu sija lenktu dugnulaiptasiju gamyba
Taip pat laiptasija lenktu dugnu dažnai naudojama, kai negalima tvirtinti į sieną. Tuomet daroma atrama ,,koja'', kuri atlieka tvirtinimo funkciją ir padeda išvengti tvirtinimo į sieną. Pavyzdys žemiau.
.laiptu karkasai
Kartais dėl dizaino sumetimų ar norint sutaupyti vietos po laiptasija daromas 90 kampo jungimas iš apačios. Šis variantas gamybiškai yra sudėtingesnis ir reikalauja šiek tiek daugiau žaliavos. Orientacinė kaina 1450 eurų~
laiptu gamyba kaune
Taip pat galimos dvigubos šlaunų laiptasijos. Tai reiškia, kad iš abiejų pusių eina po laiptasiją, kuri laiko pakopas. Pakopos gali montuotis ant laiptasijos viršaus arba į laiptasijos vidų, viskas priklauso nuo norimo dizaino ir esamos situacijos. Šiuo metu gan populiaros, ypatingai į loftus yra dviguba laiptasija pjauta iš 8-12mm lakšto. Dugnas gali būti tiesus, arba 90 kampu, orientacinė sijos kaina su montavimu apie 1500 eurų.
dviguba laiptų sijalaiptu dizainas
Iš mūsų gaminamų laiptasijų tipų dar pasitaiko variantas- laiptasija iš vamzdžio. Šis variantas labiausiai taupo vietą, 60x40mm vamzdžiai pagal projektą yra supjaunami ir virinami vietoje. Dažniausiai pakopos montuojamos ant viršaus, užmaunant ant privirinto srėgio. Galimas ir montavimas į plokštelės įvirintas iš vidaus. Tiesa šis vairantas yra virinamas vietoje, todėl ne visada yra tinkamas, kai jau apdaryta apdaila. Orientacinė kaina 1350 eurų
laiptu gamybalaiptu pagrindas
Taip pat galime pasiūlyti ir medinį laiptų karkasą. Jo kaina skiriasi nuo naudojamos žaliavos ir matmenų. Laiptasijas dažniausiai gaminame iš uosio arba ąžuolo, tiesa sija dažniausiai būna iš dygiuotos žaliavos. Mediniai laiptai įprastai yra surenkami kartu su pakopomis, prieš montavimą laiptai jau kartą būna surinkti gamyboje, atliekami papildomi frezavimai ir apšveitimai. Uosinė laiptasija įprastai kainuoja apie 1350 eurų~. Apačią gali būti tiesa arba dantytu dugnu, galimi įvairūs pakopų montavimo būdai. Pvz montuoti pakopas ant sijos arba sijos viduje. Viena šlaunis gali būti lygiu dugnu, kita 90 kampu.
laiptai loftuimediniai laiptai
***Kainos nurodytos apytikslės, 3 m aukščio~ laiptasijai su gruntavimu ir montavimu. 
**Sijas papildomai reikia dažyti, dažniausiai dažoma prieš montuojant pakopas, jeigu dažomes mes, kaina 100 eur, galima rinktis, bet kokį ral kodą.
*Sijų gamybos ir montavimo terminas 4 savaitės~, dirbame visoje lietuvoje.
Kontaktai:
palemonolaiptai@gmail.com
+37060065749