Laiptų Pakopos


10 Dalykų kuriuos vertėtų žinoti apie laiptų pakopas

1. Standartinis ir geras aukštis lipimui 17.5-19.5cm , visa kita jau standartinei kojai nėra patogu, tačiau nereik išsigąsti ir šiek tiek statesnių. Tiesa 23cm~ tai jau tikrai statu, todėl reiktų, jeigu yra galimybė taikyti į 17-20cm ribas.

2. Standartinis pakopos gylis 27-30cm. Esant didesnėms laiptų pakopoms, tarkim 33cm, gali tekti ant kažkurio laiptuko pristatyti koją. Jeigu pakopos siauresnės, tarkim 23cm~ tai užlipant problemų kaip ir neturėsit, tačiau nulipinėjant didesnei vyro kojai jau vietos pritrūks ir reikės naudoti pirštų galus.

3. Pakopų tipai. Pakopos būna įvairios. Gali būti iš medienos, plytelių, vinilo, mikrocemento ar kitų medžiagų. Mes gaminame ir montuojame medines pakopas ir palanges iš kietmedžio (uosio ir ąžuolo) medienos. Pakopų gamybai naudojame ištisinio klijavimo 8 procentų dregmės brusiukus, matomose pusėse nepaliekant nė vienos šakos. Pakopas alyvuojame, galima rinktis iš daugiau nei 50 atspalvių.

4. Ką žinoti renkantis spalvas? Reikia atkreipti, kad ta pati alyva ant uosio ir ąžuolo išgauna skirtingą spalvą, todėl jeigu spalva taikoma uosiui prie ąžuolo imitacijos, tuomet spalva 100 procentų nesutaps. Taip pat renkantis spalvą reikia atkreipti dėmesį į namuose esantį apšvietimą, nes salone dažnai spalva gali skirtis nei namie. Taip pat mediena turi savo raštą, uosis yra šviesesnis, margesnis medis, todėl spalvų gama platesnė galutiniam variante. Ąžuolas - tamsesnis, spalva tolygesnė. Pakopas taip pat galima beicuoti pagal kodą, lakuoti. Taip pat yra keletas patikimų ir gerų alyvų gamintojų, todėl spalvą praktiškąi visada galima suderinti gerai paieškojus. 

5. Kokio storio būna pakopos? Pakopų storis būna įvairus, tačiau dažniausiai naudojamas storis 40mm. 

6. Priešpakopiai, kas tai?

Priešpakopis tai tarpas iš priekio tarp pakopų. Jis užpildo tarpa tarp laiptų pakopų ,,uždaro laiptus''. Jis nėra būtinas, tačiau gan dažnas dizaino elementas. Priešpakopiai dažniausiai būna 20~mm storio. Dažniausiai priešpakpis būna iš tos pačios medienos arba dažytos mdf plokštės. Jeigu iš tos pačios alyvos tuomet dažniausiai alyvuojamas kaip ir pakopos, jeigu daroma ant mdf plokštės, tuomet jis dažomas pagal ral kodą.

7. Koks yra normalus tarpas tarp sienų ir pakopos.

Jeigu pakopa montuojama ant betono, tuomet normalus tarpas yra apie 2mm~. Tarpas reikalingas, nes medis turi savybę vaikščioti po montavimo, jeigu neturės vietos vaikščioti, tuomet skils, reikės keisti pakopas. Tie tarp užsitaiso akrilu, vizualiai jų nebelieka. Jeigu pakopa montuojama ant metalo, įprastas tarpas yra apie 15mm, kad būtų galimybė pavalyti sienas. Iš tos pusės kur bus turėklas, priklausomai nuo tipo, yra paliekama apie 3cm, jeigu turėklas montuojamas ant pakopos viršaus. Tuomet lieka vietos porankiui ir rankai. Jeigu yra niša ir norima ją uždengti, tarkim strypukais iki lubų, svarbu pakopas iškišti už perdangos, kad būtų galima tvirtinti strypukus į lubas.

8. Laiptų eksplotacija.

Ypatingos priežiūros laiptai nereikalauja. Tiesa su lauko batais vaikščioti nerekomenduojame. Jeigu atsitikto pažeidimų ir laiptai yra alyvuoti, tuomet pašveičiama su 80 ir 120 švitriniu popieriu ta vieta, su kempine tepama alyva, nuvalomas perteklius ir to dažniausiai turėtų užtekti, neesant rimtesniems defektams. Laiptus galima varyti šlapiu skudruiuku, tiesa vengti visokių skiediklių, valiklių ir riebalų.

9. Laiptų montavimas

Laiptų montavimas priklauso nuo esamos situacijos. 

Ant betono gręžiamas 8x80mm srėgis, kuris tvirtinamas ankerine mase. Taip pat svarbu išsilyginti pagal gulsčiuką pagrindą. Papildomai purškiami nepučiantys klijai.

Ant metalo- pakopa gręžiama ir maunama ant srėgio/ varžto, tvirtinama ankerine mase ir nepučiančiais klijais. 

10. Laiptų pakopų kaina?

Kaina priklauso nuo žaliavos ir dydžio, tačiau esame išsivedę įprastinę pakopų kainą kuri yra:

Uosio pakopos 120 eur/ vnt

Ąžuolo 160 eur/ vnt

Palangės atitinkamos kainos vienam metrui. Kainos su montavimu. Įprastinės terminas gamybai ir motnavimui apie 4 savaites. Priešpakopiai papildomai puse pakopų sumos. Kaina vidurkiui esant U formos laiptinei, 17 pakopų. 

Gaukite pasiūlymą per 1 darbo dieną. Atsiųskite dabartinės situacijos nuotrauką ar brėžinuką mums el. paštu palemonolaiptai@gmail.com ir mes pateiksime Jums pasiūlymą, pakonsultuosime.

Kontaktai:

palemonolaiptai@gmail.com

+37060065749